Samen bouwen aan toekomst kinderen Thali

Ze graven, slepen, dragen en tillen. Van vroeg in de ochtend tot soms laat in de middag. Met het kwik hoog op de thermometer en de luchtvochtigheid boven gekende waarden. Zelfs ongemakkelijke maagproblemen door onwennige voeding laat hun er in het verre Nepal niet van weerhouden recht op doel af te gaan: de realisatie van een basisschool voor de allerarmsten in het dorpje Thali.

Het is dag 12 van hun reis als ze voor het eerst met de hand beton moeten aanmaken. Een helse klus bij temperaturen rond of boven de dertig graden. Maar eindelijk gaan ze bouwen, na al het heftige sloop en graafwerk van de afgelopen weken. Sommige bouwen, anderen geven de kinderen les. De buurtbewoners kijken belangstellend mee, en ook dankbaar, want nooit eerder heeft zich iemand van buiten het lot van deze school en de arme kinderen uit Thali aangetrokken. Uit de laagste sociale kaste komen ze, de ruim veertig in gerafelde schooluniformen geklede jongeren van pakweg 6 tot 16 jaar. Vorig jaar heeft de aardbeving hun school verwoest en sindsdien verblijven ze in een noodopvang waar normaal de stro voor de koeien wordt opgeslagen. Nu helpt iedereen naar vermogen mee, vooral ook de kinderen uit het dorp. Het is dat gevoel van samenzijn dat de energie verdubbeld om resultaten te boeken.

Ze hebben nog ruim een week te gaan voordat ze weer terug moeten naar Nederland. De klok stimuleert hun nog harder te werken om een eerste resultaat neer te zetten, bij voorkeur de begane grond van de school zodat de kinderen weer naar binnen kunnen. Dat wordt nog een hele opgave, maar niets is onmogelijk in de ogen van deze gepassioneerde groep.

Het project heeft nog een stevige financiele injectie nodig, ook om de eerste etage mogelijk te maken van het aardbevingsbestendige gebouwtje. Dus wanneer ook u dit project na aan het hart ligt, kunt u altijd nog sponsoren op: rekeningnummer NL95 INGB 0001 2007 22, tnv: R. K. stichting jeugdkring Chrisko, onder vermelding: Nepal. U kunt ook uw bijdrage overmaken op onze rekening onder vermelding van school Thali (zie Hoe u kunt helpen).

Hun verslagen met foto’s kunt u hier bekijken: http://www.jeugdkringchrisko.nl/nepal2016.html