Vierde jaar dertig handen

Voor het vierde achtereenvolgende jaar vertrekt in juli een (deels nieuw samengestelde) groep van de Jeugdkring Chrisko uit Heerlen naar het schoolproject in Thali.

Met hulp van o.a. Wilde Ganzen vindt een grootschalige inzamelingsactie plaats om de nieuwbouw te realiseren voor voortgezet onderwijs. Tot op heden moeten de kinderen uit de lagere sociale klassen na de basisschool wanhopig op zoek naar vervolgonderwijs. Vaak een kansloze missie omdat de ouders geen geld hebben het vervoer naar de afgelegen scholen en het schoolgeld zelf te bekostigen.

Maar om de talenten toch een kans te geven het beste uit zichzelf te halen en recht hebben op onderwijs, breiden we de school uit. Met een fonkelnieuw gebouw voor circa vier klassen. Zodat ze door kunnen en hun kansen toenemen, op mogelijk een beroepsopleiding of in ieder geval nuttige baggage aan kennis die ze altijd kunnen benutten.

We zijn nog in spannende afwachting van een aantal fondsen die ons mogelijk zullen steunen. Intussen wacht Chrisko niet met lege handen af en zijn de leden al maanden druk in de weer met het organiseren van allerhande (voorlichtende) activiteiten op scholen. Om zo bewustzijn te creeren voor de situatie in Nepal en om ook geld op te halen bij welwillende donateurs. Geslaagde acties die zich ieder weekend vertalen in mooie opbrengsten!

Op 2 juni organiseren ze bovendien een benefietconcert waarvoor u van harte bent uitgenodigd! Zie de poster:

Uitnodiging benefietconcert