Voedselbank in Kathmandu

corona in nepal

Het is hartverscheurend als een kind vraagt om eten. Als een kind dat eigenlijk naar school moet, door de Corona lockdown op straat zwerft op zoek naar voedsel. Afhankelijk is van de goede wil van anderen. Hartverscheurend als ouderen gedesoriënteerd door al wat gebeurt, nergens terecht kunnen voor eten. De lockdown in ontwikkelingslanden als Nepal leidt tot een humanitaire ramp. Je hoeft geen Corona te krijgen om dood te gaan.In samenwerking met onze collega’s van Himalayan Care Hands Nepal en Wilde Ganzen starten we een ‘voedselbank’ in Kathmandu, Nepal.

Ook om te voorkomen dat kinderen ten prooi vallen van criminaliteit of misbruik. Ook in Nederland hebben we het niet gemakkelijk, maar wij zijn in staat om te helpen, daar waar de Corona ongemeen toeslaat en nauwelijks steun vanuit de overheid mogelijk is. De corona crisis maakt overal ter wereld slachtoffers. Het is al snel van ‘maar het gaat hier ook slecht’. In Nederland hoeft gelukkig niemand van de honger om te komen. In Nepal kun je nergens op rekenen. Als je je baan verliest, heb je geen enkele bron van inkomen meer. Ouders kunnen de school en uiteindelijk het eten voor hun eigen kinderen niet meer betalen. Ze kunnen hun inwonende ouders niet meer verzorgen. Het gevolg is dat kinderen en ouderen wanhopig op zoek gaan, zwervend door de buitenwijken van Kathmandu. Veelal ook jonge moeders met hun kinderen.

Steun ons programma dat geïnspireerd is op het voorbeeld van onze helden Indira and Durga, twee vrouwen in Kathmandu, die op eigen initiatief en met eigen middelen voor een dag een voedselbank hebben opgezet en 400 mensen in de zwaar getroffen buitenwijk Kalamati van een warme maaltijd hebben voorzien. Het lijkt een druppel op een gloeiende plaat, maar samen met u kunnen we een voedselbank opzetten die broodnodig is. Bovendien wil Wilde Ganzen deze actie steunen door van iedere gedoneerde Euro er twee te maken. Met twee euro kunnen we individueel een beetje de moed en hoop terugbrengen, mogelijk de crisis langer bestrijden tot de tijd waarin we structureel aan oplossingen kunnen werken aan onze projecten in Nepal.

Hoe kunt u helpen?Er staat in het linkermenu een beveiligde donatie button waarmee u moeiteloos een eigen gekozen bedrag klein of groot kunt storten naar dit project. En zoals bij ieder project, werkt Himalayan Care Hands volledig belangeloos en gaat iedere Euro helemaal naar het bestemde doel. Bovendien zijn we Anbi gecertificeerd en koesteren we het al 9 jaar in ons gestelde vertrouwen. U kunt desgewenst ook direct naar onze bankrekening overmaken en gelijk een kijkje nemen wat we allemaal in Nepal hebben verricht en doen: https://himalayancarehands.nl/hoe-u-kunt-helpen/